Ansioluettelo

Työkokemus

Senior Software Developer

Nitor10/2018 –

Konsulttina kehitän korkealaatuisia ohjelmistoja asiakkaillemme. Tämänhetkinen projektini on moderni verkkokauppa, missä keskityn ensisijaisesti frontend-kehitykseen. Käytetyt teknologiat ovat mm. TypeScript, React, Redux, Webpack, PostCSS, Java, Spring ja AWS.

User Experience Designer

Rapal2007 – 10/2018

Olin täysipäiväisesti töissä Rapalilla valmistumisestani lähtien vuodesta 2012. Tittelini oli UX designer, mutta työni on koostunut tasapuolisesti sekä UX-suunnittelusta että frontend-kehityksestä. Vuosien varrella olen ollut vastuussa käyttökokemuksesta kymmenissä kehitysprojekteissa.

Front-end-kehittäjänä minulla on laajaa kokemusta perusteknologioista: HTML, CSS, JavaScript, HTTP ja selaimet. Olen rakentanut useita moderneja ja responsiivisia verkkosovelluksia kehittyneillä käyttöliittymillä: graafisia pohjakuvaselaimia, kaaviota, karttoja ja muita tiedon visualisointitapoja. Olen aina tasapainottanut helppokäyttöisyyttä ja tehokasta päivittäistä käyttöä.

Viime vuosien aikana olen käyttänyt mm. seuraavia teknologioita: React, Redux, Angular (1.x ja 2+), TypeScript, Bootstrap, Webpack, SVG, Sass ja Jest. Minulle ovat hyvin tuttuja versiohallinta (Git), CI (TeamCity) ja useat JS-kirjastot (esim. Lodash, Moment.js, Highcharts ja Leaflet). Vaikka painopisteeni on ollut front-end-kehityksessä, olen myös tehnyt C# back-end-kehitystä (.NET ja EF, myös .NET Core) ja suunnitellut useita REST-apeja. Minulla on myös jonkin verran kokemusta React Nativesta ja mobiilikehityksestä.

UX-suunnittelijana olen järjestänyt lähes sata käyttäjähaastattelua, käytettävyystestiä ja työpajaa saadakseni tietoa käyttäjien tarpeista. Olen luonut mockupeja ja prototyyppejä verkko- ja mobiilisovelluksille, kirjoittanut käyttäjätarinoita ja speksejä sekä tehnyt visuaalista suunnittelua Photoshopilla. Hallitsen responsiivisen suunnittelun ja verkkosovellusten käytännöt. Osaan myös analysoida käyttäjien toimintaa Google Analyticsillä.

Olen tehnyt työtä usean ketterän tiimin jäsenenä. Minulle erittäin tuttuja käytäntöjä ovat inkrementaalinen kehitys, yksikkötestaus, koodikatselmoinnit, jatkuva integraatio, ketterä suunnittelu ja retrospektiivit.

Koulutus

Diplomi-insinööri

Aalto-yliopisto2005 – 2012

Valmistuin diplomi-insinööriksi maininnalla erinomainen vuonna 2012 tietotekniikan koulutusohjelmasta. Pääaineeni oli mediatekniikka, ja erikoistuin käyttöliittymiin ja käytettävyyteen. Tein diplomityöni interaktiosuunnittelusta ketterässä ohjelmistokehityksessä. Kandidaatiksi valmistuin automaatiotekniikan koulutusohjelmasta. Vuonna 2008 järjestin valmennuskurssin Aalto-yliopistoon pyrkiville.

Vapaaehtoistyö

Partio

Olen sihteeri partiolippukunnassamme nimeltä Munksnäs Spejarna ja toiminut pääjärjestäjänä useilla leireillä ja muissa tapahtumissa. Vuonna 2014 olin varaleirinjohtaja Atlantis-leirillä. Viikon pituiselle leirille osallistui lähes 2000 partiolaista. Suunnitteluvaiheessa oli mukana yli 200 aikuista, ja itse leirillä heitä toimi yli 600 eri tehtävissä. Opin asettamaan tavoitteita, rakentamaan ja johtamaan projektitiimiä sekä työskentelemään hajautetussa organisaatiossa. Leiri oli hyvin onnistunut, ja sai yleisarvosanan 4,3 (asteikolla 1–5) kyselyssä, johon osallistui yli 500 vastaajaa.

Kielet

  • Suomi – erinomainen
  • Englanti – erinomainen
  • Ruotsi – erinomainen
  • Saksa – perusteet